Može li se pronaći ljubav preko Tindera?

Pre izvesnog vremena, dvoje novinara sa našeg portala  rešilo je da napravi jedan test i isproba najpoznatiju aplikaciju za upoznavanje na svetu. Miloš i Ivana su iz Beograda, u tridesetima, oboje bez partnera, i oboje pristojnog izgleda. 

Miloš poslednjih 4 godine ide u teretanu rekreativno, svira gitaru, živi sam u svom stanu, i ima automobil, što bi se reklo- pravi ulov za single dame iz Beograda. Povremeno popije pivo, ne puši i izlazi vikendom sa prijateljima na svirke. Putuje kad ima prilike.

Ivana je samohrana majka dvoje maloletne dece. Zaposlena, samostalna, obrazovana…Jedino još nije pronašla pravu srodnu dušu. Problem joj je nedostatak slobodnog vremena, pa bi internet mogao biti idealno mesto za upoznavanje.

Oboje su napravili profile isti dan, i postavili po dve profilne slike. Oboje imaju besplatne naloge, bez ikakvih plaćanja.

Cilj: istražiti može li se pronaći prava ljubav preko Tindera.

Photo via Getty Images

Milošev Tinder profil:

Napravio sam profil, popunio sve podatke o sebi i stavio svoje dve najbolje slike. Izlajkovao sam 20 devojaka u rubrici koja mi predlaže devojke, sve dok nisam dostigao dnevni limit.

Drugi dan sam takodje izlajkovao maksimalni broj devojaka, nula interakcija.

Treći dan isto.

Peti dan isto, ali ovaj put sam dobio informaciju da me je neka devojka lajkovala, i aplikacija mi traži pare da mi pokaže ko je ta osoba. Da se nismo dogovorili da nećemo plaćati ništa, verovatno bih platio tih 800 din da mi pokaže ko je ta devojka, ali ovako moram da čekam.

Deseti dan sam opet izlajkovao maksimalni broj devojaka.

Četrnaestog dana mi je poslala poruku neka devojka “jesi za druženje.?”. Bilo mi je veoma sumnjivo, pa sam gledajući njene slike na aplikaciji jedva uspeo da utvrdim da je u stvari transseksualac. Oterao sam ga u tri lepe i blokirao. Nisam ja gej, sunce mu poljubim, a lepo sam napisao u opisu profila da me samo devojke zanimaju.

Devetnaestog dana sam izgleda lajkovao onu devojku što je i mene. Mojoj sreći nema kraja, otvorila mi se opcija da joj pišem, sto sam sa zadovoljstvom uradio. “Hej, izgleda da smo se međusobno lajkovali. Ja sam Miloš iz Beograda”. Vrlo brzo je stigao odgovor “ Pola sata 50 eur, sat 80, tvoj smeštaj, bg”. Šta je ovo, kakve pare mi traži. Ništa mi nije bilo jasno, pa sam odgovorio “jel može pojašnjenje”. Odgovor je stigao miunjevitom brzinom. “Šta ti nije jasno, družeje sa mnom je pola sata 50, sat 80, u tvom smeštaju. Sve radim osim anala”. Bilo mi je jasno ko dan. Pa ovo je prostitutka bokte. Ona to tako odma traži pare. A taman sam se ponadao da je normalna. Samo sam se se išćudjavao i odlučio da ništa ne odgovorim. Sutradan vidim da joj nema profila, a i naša konverzacija je nestala sa aplikacije, ne znam kako.

Do posledjeg dana sam svaki dan lajkovao slike svaki dan do maksimuma. Javilo mi se još dva transvestita sa željom “da ih punim” a kad su saznali da nisam zainteresovan i njihovi profili su nestajali, kao i prepiske. S obzirom na sve, nakon mesec dana, blagi užas. Skontao sam da je ta aplikacija leglo prostitiutki i transvestita a da normalne devojke najverovatnije tu ni ne dolaze. Ispoštovao sam i zadržao aplikaciju do kraja dana, nakon čega sam obrisao profil i aplikaciju iz telefona.

Foto: Fortune.com

Ivanino Tinder iskustvo:

Otvaram profil pomalo bojažljivo. Ne volim baš takve stvari, ali dobro, sve je to u svrhu pisanja teksta. Ko zna, možda i ne bude loše. Za svaki slučaj stavljam lažno ime i lažni datum rođenja. Ali onda shvatam da treba da stavim i fotografiju, inače neće biti nekog smisla verovatno. Tako da sam džabe lagala sve ono prethodno. Hvata me paranoja, šta ako me prepozna neko, ili me vidi ne daj Bože neko sa posla?! Ali tada mi razum šapuće, pa taj neko je onda i sam na Tinderu, tako da nema šta da te bude sramota zbog toga. Sledeći problem: naći privlačnu fotografiju na kojoj sam sama. Jer kao i kod većine ponosnih majki, telefon mi obiluje samo dečjim fotkama, a mene eventualno ima samo sa njima. Naravno da ne planiram da otkrijem odmah da sam majka i razvedena.  Jedva pronalazim dva iole atraktivna selfija. A da nisu ni provokativni ni vulgarni. Jer ne želim nikako da mi se javljaju perveznjaci i manijaci. Naglašavam u onim pitanjima da tražim ozbiljnu vezu sa stabilnim, normalnim i neporočnim muškarcem bez ikakvog nude sadržaja. Kad sam to završila pojma nemam sta treba dalje da radim niti kako se sve ovo koristi.

U roku od 5 minuta mi stiže obaveštenje da imam 99 plus lajkova, ali ne mogu da vidim od koga ako ne uplatim neki posebni paket. Naravno, to mi ne pada na pamet. Shvatam da bih ostvarila bilo kakvu vrstu komunikacije moram i ja da počnem da lajkujem ponuđene mi muškarce, pa ako se s nekim mečujem (lajkujemo se međusobno), onda možemo da razmenjujemo poruke.

Problem nas zrelih žena je što smo poučene iskustvom mnogo oprezne pri odabiru. Tako da samo svajpujem i ne mogu da se naterem nikome da stavim srce. Jer svi mi deluju previše napucano i kao da očigledno traže samo kombinaciju. Neću one što prave selfije iz kreveta, polu gole, napadno mišićave, ili pak one što izgledaju kao da su izašli iz najskupljeg Holivudskog filma (jer prosto ne deluju realno, sto posto nije njihova prava fotka). Sa teškom mukom jedva lajkujem par njih koji mi kao izgledaju pristojno, i imaju neke normalne opise. Dešava mi se i da iz svog neznanja potpuno slučajno lajkujem neke koje nikad ne bih (kliknem tamo gde ne treba). I naravno ti mi se baš prvi jave. Koga god da izaberem iliti srcujem, ispadne da mi je Mach. Jer ubrzo shvatam da muškarci na ovoj aplikaciji lajkuju bukvalno sve i ne gledajući slike. Posle par razmenutih poruka, niko me nije nešto posebno zaintrigirao. Primećujem da ako ne odgovorim brzo ili ne pokažem odmah interesovanje za nešto više, svi vrlo brzo nestanu sa mog profila. Dakle, upornost nula. A ja sam žena starog kova, koja hoće da se neko potrudi, da zasluži da poželim da ga upoznam. Nakon nekog vremena, sve počinje da mi liči na gubljenje vremena i moram priznati da brzo dosadi. Nisam dobila želju da nikoga upoznam uživo. Iako moram priznati niko nije bio vulgaran niti neprijatan. Ali isto tako ni zainteresovan za neku dublju priču. Jedno veče, u toku ovog eksperimenta, sasvim slučajno nalećem na jednu emisiju, gde se opisuje kako je mlada devojka najstrašnije izmasakrirana, a dželat joj je bio upravo neko koga je upoznala preko Tindera. Nakon toga, bez razmišljanja brišem profil i deinstaliram aplikaciju. Neka hvala.

Moj zaključak: Ako ste žena i želite prolaznu avanturu i kombinaciju, na Tinderu ćete imati obilje ponuda bez imalo truda. Ali budite  oprezne, jer sve je to i jako rizično kad ne znate ko je sa druge strane ekrana. Ja se ne bih igrala sa tim. Sa druge strane, ako tražite pravu ljubav, kao što je bio moj cilj, možda je i to moguće, ali treba mnogo strpljenja, vremena, živaca, da iskopate tog jednog pravog i normalnog. Možda je bolje da za to koristite neke sigurnije društvene mreže, gde su malo transparentniji podaci o osobi. Gde možete da mu vidite prijatelje, razmišljanja, način života…Živimo u jako ludom i opasnom vremenu. Otvorite širom oči. Ja sam rešila da ipak tražim na staromodan način, preko prijatelja, na poslu itd. Sudbina je čudo, nikad se ne zna šta nam sprema. A ako se mi sami ne čuvamo, niko drugi neće…

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*