Vredi li pogledati “Barbi”? Možda savršeni svet omiljene lutke i nije tako savršen

Foto: Courtesy Warner Bros.

Šta se dobije kada se pomeša pink svet iz mašte svake devojčice sa surovom realnošću? Upravo to nam otkriva novo holivudsko filmsko ostvarenje “Barbi”.  Očekivali smo luckastu komediju koja će nas samo zabaviti, međutim ovaj film pruža i mnoge pouke koje pomalo ostavljaju i knedlu u grlu. Da se ne lažemo, film jeste prevashodno namenjen ženskoj publici jer ima za cilj osnaživanje i samoosvešćivanje žena. Ali nisu zapostavljeni ni muškarci kroz probleme kena, kome se ceo svet vrti oko Barbi.

Barbi živi u svom savršenom svetu, sa svojim drugaricama, takođe barbikama. Ima pink kuću sa bazenom, vozi pink auto, uvek izgleda besprekorno bez i malo truda. Svaki dan u Barbilendu počinje i završava se isto – sa ženskim žurkama gde kenovi nemaju pristup, jer ovo je ipak  svet gde su muškarci samo sporedna uloga. Sve je idealno od početka do kraja. Ali nešto čudno počinje da se dešava sa našom glavnom junakinjom . Odjednom počinju da joj se javljaju misli o umiranju (potpuno nedopustivo i neshvatljivo) i sve kreće nizbrdo u njenoj svakodnevnici. Dobija čak i najvećeg ženskog neprijatelja – celilit. Kako i zašto, saznaće jedino ako pređe u stvarni svet i pronađe vlasnicu svoje lutke. Tako počinje avantura Barbi i Kena koji joj se neplanirano prišljamčio. Put posle koga više ništa neće biti isto. Punog samospoznaje za oba lika, ali i bola… Ne želimo dalje da otkrivamo radnju, mislimo da je ovo sasvim dovoljno da zagolica maštu, a da ne pokvarimo uživanje onih koji žele da odgledaju film.

Glumica Margot Robi je svojom pojavom i šarmom pravi izbor da oživi čuvenu barbi lutku. A ne zaostaje ni Rajan Gosling kao smotani ken, koji nas je iznenadio i svojim vrlo solidnim muzičkim i plesačkim talentom. Sve u svemu nećete zažaliti ako odete u bioskop, pogotovo ako povedete ćerke. One će, svakako, najviše uživati i možda izvući i neke dobre pouke…

Foto: edition.cnn.com

 

About Anastazija Damjanov 45 Articles
Večiti borac za pravdu i bolji svet!

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*